North Stream повідомив про початок заповнення ПП-2 газом

Читать на русском
Компанія-оператор North Stream 2 AG заявила про початок заповнення газом першої нитки газопроводу Північний потік-2.
Photo: Nord Stream 2 AG

Компанія-оператор North Stream 2 AG заявила про початок заповнення газом першої нитки газопроводу «Північний потік-2».

Про це сказано у заяві компанії в понеділок, 4 жовтня.

Конгрес США проти «Північного потоку-2»: які обставини грають на руку УкраїніПалата представників США підтримала поправку до проєкту оборонного бюджету, яка може відстрочити запуск Північного потоку-2 або поставити хрест на проєкті. Чому було прийнято це рішення і якими можуть бути наслідки.

«Нитка буде поступово наповнюватися газом, щоб досягти обсягу і тиску, необхідних для подальшого технічного тестування», - йдеться в повідомленні.

Пусконалагоджувальні роботи на другій нитці тривають.

У свою чергу, Датське енергетичне агентство (ДЕА) також сьогодні повідомило, що перша нитка СП-2 отримала всі дозволи і може почати функціонувати.

«Рішення означає, що тепер газ може бути поставлений по одній нитці (нитка В) негайно, для нитки А потрібно «виконати ще кілька вимог, щоб вона запрацювала»», - зазначає агентство.

Нагадаємо, російський «Газпром» оголосив про завершення будівництва газопроводу 10 вересня. Після цього Федеральне мережеве агентство ФРН отримало документи на сертифікацію Nord Stream 2 AG як незалежного газотранспортного оператора.

Очікується, що розгляд документів і прийняття рішення займе до чотирьох місяців. Потім рішення повинно бути передано Єврокомісії.

У Міненерго допускають, що ПП-2 зможе почати роботу тільки ближче до весни.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: