Запуск «Північного потоку-2»: у Міненерго озвучили свій прогноз щодо термінів

Читать на русском
Російський газопровід Північний потік-2 може запрацювати не раніше, ніж через вісім місяців, вважають в Міненерго.
Фото: Lana Zerkal / Facebook

Російський газопровід «Північний потік-2» може запрацювати не раніше, ніж через вісім місяців. Саме стільки часу знадобиться для всіх процедур.

Такий прогноз дала радник міністра енергетики Олена Зеркаль в ефірі Радіо НВ.

«Північний потік-2»: про що домовилися США та Німеччина і що про це думають в УкраїніЯкі гарантії США і Німеччина дають Україні в зв'язку із завершенням будівництва Північного потоку-2, і що про це думають в Україні та Росії.

«До чотирьох місяців може тривати сертифікація німецьким регулятором. Після прийняття рішення регулятором, він повинен передати на затвердження це рішення до Європейської комісії. У Європейській комісії є два місяці на розгляд документів і цей розгляд може бути продовжений ще на два місяці. Тобто, в сумі по максимуму це може бути вісім місяців», - сказала Зеркаль.

За її словами, Україна за цей час зможе мінімізувати ризики від запуску ПП-2. Однак Зеркаль наголосила на потребі гарантій ЄС на випадок виникнення критичної ситуації.

Як повідомлялося, 10 вересня в Росії заявили про завершення будівництва «Північного потоку-2». При цьому в МЗС РФ прогнозували, що газопровід може почати працювати через чотири місяці - ближче до початку 2022 року.

Президент Володимир Зеленський створив робочу групу, яка буде боротися з загрозами від будівництва газопроводів в обхід України. Насамперед, робоча група займеться загрозами, яку створює ПП-2.

Нагадаємо, ще під час передвиборчої кампанії 2014 року Петро Порошенко обіцяв, що Україна стане енергонезалежною за 2 роки.

Пізніше, у 2015 році в Давосі, він посунув терміни: «Я повністю впевнений, що за два роки ми забезпечимо свою енергетичну незалежність від Росії...а також у нас в Україні буде видобуток сланцевого газу».

А навесні 2016 року на той час голова уряду Володимир Гройсман запевняв, що для енергонезалежності України потрібно 3-4 роки.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: