НАБУ вивчає транзакції ПриватБанку, які значаться у Pandora Papers

Читать на русском
НАБУ досліджує всі фінансові транзакції ПриватБанку, про яких згадується у матеріалі журналістів в рамках офшорного розслідування.
фото з відкритих джерел

Національне антикорупційне бюро досліджує всі фінансові транзакції ПриватБанку, про які згадується в матеріалі консорціуму журналістів.

Про це йдеться у відповіді НАБУ на інформаційний запит Укрінформу.

Pandora Papers: хто зі світових лідерів потрапив в офшорний скандалВ офшорному розслідуванні Pandora Papers фігурують люди з оточення Володимира Путіна, президент Азербайджану Алієв, король Йорданії Абдалла і колишній прем'єр Британії.

«Детективи НАБУ в рамках розслідування так званої справи ПриватБанку досліджують всі транзакції цієї фінансової установи, в тому числі і ті, які згадані в матеріалі Міжнародного консорціуму журналістів. За результатами буде прийнято рішення відповідно до законодавства», - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, журналісти «Слідство.Інфо» опублікували результати вивчення документів Pandora Papers. У них значаться офшорні угоди і активи 35 світових лідерів. У документах фігурує також президент Володимир Зеленський та інші українські політики. Також згадуються «угоди» студії «Квартал 95».

Розслідувачі допускають, що Зеленський і його соратники можуть бути причетні до переведення 40 млн доларів від структур, пов'язаних з олігархом Ігорем Коломойським.

В ОПУ вже прокоментували скандал з Pandora Papers.

«Слово і діло» докладно вивчило, що було виявлено в документах Pandora Papers і хто з українських політиків в них фігурує.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: