«Захищалися від корупції»: у Зеленського прокоментували скандал з Pandora Papers

Читать на русском
Офшорні розслідування на підставі документів Pandora Papers показують те, що у бізнесу тих часів не було вибору і можливості захищатися від переслідувань інакше, заявили в ОПУ.
Михайло Подолякфото РБК-Україна

Офшорні розслідування на підставі документів Pandora Papers показують лише те, що у бізнесу тих часів не було вибору і можливості «захищатися» від переслідувань інакше. Зараз же президент Володимир Зеленський бездоганно виконує всі антикорупційні норми.

Про це заявив радник керівника ОПУ Михайло Подоляк у коментарі «Українській правді» в понеділок, 4 жовтня.

Pandora Papers: що стало відомо про офшори Зеленського та інших українських політиківОпубліковано розслідування документів Pandora Papers. Що відомо про офшори Зеленського і його соратників.

«На мій погляд, необхідно об'єктивно оцінювати будь-яку інформацію. У «офшорному» матеріалі, уточню, мова йде про бізнес-події 2012 року і раніше. Про бізнес, який, до речі, абсолютно ніколи не був пов'язаний з державними фінансами або державними адміністративними можливостями. Вельми показово, що журналісти не «накопали» взагалі нічого за період після інавгурації у 2019 році. Це абсолютно чітко свідчить, що президент Зеленський бездоганно виконує всі антикорупційні норми законодавства», - сказав він.

На думку Подоляка, розслідування про ранні періоди існування бізнесу «Кварталу» містить «масу припущень, припущень і конспірологічних прив'язок».

«Логічно, що для всіх бізнесів в країні в той час актуальним завданням було - юридично захистити свої компанії і свої кошти від неправомірного вилучення з боку корумпованих чиновників», - зазначив Подоляк.

Він додав, що практично в повному обсязі все це вже озвучувалася під час передвиборчої кампанії 2019 року, опонентом Зеленського Петром Порошенко.

Подоляк стверджує, що після того часу в залежності від реформування держави бізнес позбавляється від старих засобів захисту як від надлишкових, а всі бізнес-практики «Студії Квартал 95» були і залишаються прозорими і «білими».

Крім того, радник глави ОПУ зазначив, що спроби пристебнути історію «Кварталу» до історії «Приватбанку» також не засновані на фактах і є чистою конспірологією.

Нагадаємо, журналісти «Слідство.Інфо» опублікували результати вивчення документів Pandora Papers. У них значаться офшорні угоди і активи 35 світових лідерів. У документах фігурує також президент Володимир Зеленський та інші українські політики. Також згадуються «угоди» студії «Квартал 95».

Розслідувачі допускають, що Зеленський і його соратники можуть бути причетні до переведення 40 млн доларів від структур, пов'язаних з олігархом Ігорем Коломойським.

«Слово і діло» докладно вивчило, що було виявлено в документах Pandora Papers і хто з українських політиків в них фігурує.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: