Сертифікація «Північного потоку-2» може зайняти до 9 місяців – Стефанішина

Читать на русском
Процедура сертифікації російського газопроводу Північний потік-2 триватиме від 6 до 9 місяців.
Ольга Стефанишинафото з відкритих джерел

Процедура сертифікації російського газопроводу «Північний потік-2» триватиме від 6 до 9 місяців. Будь-які винятки для нього неприпустимі.

Про це на брифінгу у вівторок заявила віцепрем'єр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина, передає УНН.

Конгрес США проти «Північного потоку-2»: які обставини грають на руку УкраїніПалата представників США підтримала поправку до проєкту оборонного бюджету, яка може відстрочити запуск Північного потоку-2 або поставити хрест на проєкті. Чому було прийнято це рішення і якими можуть бути наслідки.

«Зараз німецький регулятор тільки почав процедури але, ми сподіваємося, на неможливість сертифікації цього пакета («Північного потоку-2» - ред.). Чисто за часовими рамками цей процес триватиме від 6 до 9 місяців. Тобто, в цьому році це неможливо (запустити газопровід - ред.)», - зазначила віцепрем'єр.

«Ми вважаємо, що будь-які винятки для цього проекту є абсолютно неприпустимими. Якщо ЄС бачить себе лідером на континенті і вважає, що він має право претендувати на організацію, яка підтримує демократичний розвиток за межами Євросоюзу», - підкреслила вона.

Стефанішина також повідомила, що Україна веде юридичну роботу щодо вступу до підготовки рішення про сертифікацію ПП-2.

«Україна як третя зацікавлена ​​країна може приєднатися до оцінки, яка буде даватися Європейською комісією. Це також буде обговорюватися на саміті. Але і, в першу чергу, ми повинні підтримувати це питання на найвищому політичному рівні. Всі лідери ЄС повинні брати участь не тільки у виробленні позиції, а також усвідомлювати, що це - гібридна війна», - додала вона.

Нагадаємо, напередодні компанія-оператор North Stream 2 AG заявила про початок заповнення газом першої нитки газопроводу «Північний потік-2».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: