Справа Павлоградського хімзаводу: посадовцю залишили заставу без змін

Читать на русском
Апеляційна палата розглянула і залишила без задоволення скаргу захисника підозрюваної посадової особи хімічного заводу.
апеляційна палата Вищого антикорупційного судуфото: «Слово і діло»

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду залишила без змін запобіжний захід у вигляді 681 тисячі гривень застави з обов'язками комерційному директору державного «Павлоградського хімічного заводу» Валерію Кирилову, якого НАБУ і САП підозрюють у завданні понад 43 млн грн збитків підприємству.

Таке рішення 1 вересня ухвалила колегія суддів АП ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, антикорупційний суд визначив Кирилову 681 тис. грн застави з такими обов'язками: прибувати за кожною вимогою; не відлучатися з Павлограду Дніпропетровської області без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та роботи, а також здати на зберігання закордонні паспорти. Не погодившись з таким рішенням, адвокат підозрюваного подав апеляційну скаргу, але її залишили без задоволення.

«Ухвалу слідчого судді ВАКС від 20 серпня про застосування до підозрюваного (Валерія Кирилова – ред.) запобіжного заходу у вигляді застави у кримінальному провадженні – залишити без змін, а апеляційну скаргу захисника – без задоволення», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили керівнику ПХЗ про підозру у зловживанні службовим становищем. Згідно з даними НАБУ, службовці ПХЗ відмовляли в укладанні прямих договорів поставки продукції та повідомляли про передачу повноважень в питаннях реалізації промислових вибухових речовин «дилерам». Таким чином, загалом ПХЗ втратило 43,3 млн грн доходу, які отримали приватні фірми-посередники.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: