Посла США в Україні ніяк не призначать через «Північний потік-2» – Гербст

Читать на русском
Сенатор від Республіканської партії США Тед Круз у відповідь на рішення Байдена щодо ПП-2 заблокував у Сенаті призначення послів до низки країн
Джон ГербстYouTube

Нового посла США в Україні не призначають через рішення, прийняте президентом Джозефом Байденом стосовно російського газопроводу «Північний потік-2».

Про це заявив колишній посол США в Україні Джон Гербст, повідомляє Укрінформ.

«Північний потік-2»: про що домовилися США та Німеччина і що про це думають в УкраїніЯкі гарантії США і Німеччина дають Україні в зв'язку із завершенням будівництва Північного потоку-2, і що про це думають в Україні та Росії.

«Є ще одна складність у цьому контексті. Я згоден з Україною, як і більшість людей у Конгресі, що рішення Байдена щодо «Північного потоку-2» було катастрофою для США, і для Європи теж. У відповідь на це невдале рішення сенатор Круз загальмував призначення послів у багато країн, і тому не вдалося швидко призначити американського посла в Україні», - пояснив він.

Гербст додав, що сподівається на благополучне вирішення ситуації та призначення посла США в Україну ще до кінця 2021 року.

Раніше глава НАК «Нафтогаз України» Юрій Вітренко заявив, що США і Німеччина все ще можуть заблокувати російський газопровід «Північний потік-2», навіть якщо він добудований вже на 99%.

Президент України Володимир Зеленський в ході брифінгу після зустрічі з президентом США Байденом заявив: Україна припускає, що США нададуть їй підтримку у випадку, якщо Росія загрожуватиме українській енергетичній безпеці за допомогою своєї зброї – газопроводу «Північний потік-2».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: