Польща звинуватила Білорусь у провокаціях на кордоні

Читать на русском
Серед провокацій - образи польських солдатів і офіцерів, імітація кидання гранати і холості постріли.

Влада Польщі скаржиться на те, що білоруси посилили провокації на кордоні.

Про це повідомив представник міністра-координатора спецслужб Польщі Станіслав Жарин, інформує Польське радіо.

Серед провокацій - образи польських солдатів і офіцерів, імітація кидання гранати і холості постріли.

За словами чиновника, білоруси також пошкодили паркан, встановлений поляками, і перешкоджають його зведенню. Посилення провокацій білорусів спостерігають протягом останніх тижнів.

Реставрація Союзу: чого очікувати від інтеграції Білорусі та РосіїОб’єднання Росії та Білорусі в єдину союзну державу не лише створить додаткові загрози національній безпеці України, але й виведе їх на новий геополітичний вимір. В який спосіб – аналізував політолог Олександр Радчук.

«Вони полягають у впливі на моральний стан солдатів та офіцерів, образах їх вульгарними фразами, звинуваченнях у використанні фашистських методів», - додав жарини.

Він розповів, що білоруські служби також записують матеріали з поляками, щоб використовувати їх у пропагандистських цілях.

«Ми також маємо справу з дуже серйозними інцидентами, такими як постріли в повітря, коли бачать поляків; ми також мали справу з так званими холостими пострілами», - сказав спікер і додав, що «такі інциденти є тривожними, і навіть небезпечними».

Жарін переконаний - Білорусь намагається спровокувати Польщу і викликати реакцію. За його словами, білоруси хочуть, щоб перший постріл пролунав із польсько-білоруської сторони кордону.

Раніше в Польщі було зафіксовано понад 200 спроб незаконного перетину кордону з Білорусі.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: