КДБ Білорусі затримав майже півсотні людей після інциденту із загибеллю айтівця – правозахисники

Читать на русском
Правозахисники припускають, що всі затримані білоруси взяті під варту через активність в Інтернеті - вони висловлювали задоволення інцидентом із загибеллю співробітника КДБ в Мінську 29 вересня
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

Комітет державної безпеки Білорусі затримав 43 особи після інциденту зі стріляниною у Мінську, коли були вбиті співробітник КДБ і IT-фахівець, що стріляв в нього.

Про це повідомляє Білоруський Правозахисний центр «Вясна».

Правозахисники зазначають, що КДБ затримував людей на підставі ст.369 (образа державного службовця) і ст. 130 (розпалювання соціальної ворожнечі). Арешти пройшли в різних містах країни, зокрема, в Гродно, Гомелі, Мінську, Вітебську. Один із затриманих повідомив своїй дружині про те, що його затримали через коментар в Інтернеті щодо ситуації із загибеллю співробітника КДБ в Мінську.

Правозахисники припускають, що інші затримані також взяті під варту через активність в Інтернеті. Наразі всіх затриманих утримують у СІЗО на околиці.

Нагадаємо, 29 вересня в Мінську співробітник IT-компанії зустрів вогнем з мисливської рушниці оперативників Комітету державної безпеки, які проводили плановий рейд з відпрацювання адрес, пов'язаних з протестами у 2020 році. Мінчанин застрелив одного співробітника КДБ і був ліквідований вогнем у відповідь.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: