Україна звернулася до Єврокомісії через газовий контракт Росії та Угорщини

Читать на русском
Глава Міненерго України довів до представника Європейської комісії офіційну позицію України щодо газового контракту між Угорщиною і РФ
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

Міністр енергетики України Герман Галущенко на переговорах з Європейським комісаром з питань енергетики кадрі Сімсон представив офіційну позицію Києва з приводу газового контракту на постачання газу в обхід України, який підписали Угорщина і Росія.

Про це повідомило агентство Інтерфакс-Україна з посиланням на представника Єврокомісії.

Газ в обхід України: в чому суть нового українсько-угорського конфліктуУгорщина уклала з Росією контракт, через який Україна втратить частину газового транзиту через свою територію. Детальніше - в матеріалі.

«Міністр Галущенко підняв питання про нещодавно підписаний контракт між MVM і Газпромом на поставку газу в Угорщину і представив позицію України. Комісар Сімсон вислухала думку міністра і пояснила йому роль комісії в оцінці такого контракту відповідно до законодавства ЄС про безпеку поставок» - сказано в повідомленні.

Сімсон додала, що в Європейському Союзі Україну вважають надійною країною для транзиту газу через її територію.

Нагадаємо, Угорщина підписала контракт з російським «Газпромом» про постачання газу в обхід території України. Угода між Угорщиною та Росією діятиме 15 років.

МЗС України висловило розчарування рішенням Угорщини підписати газовий контракт з РФ. У відповідь міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто різко розкритикував Україну за заяву Міністерства закордонних справ країни з приводу газового контракту Будапешта і Москви. Сійярто звинуватив Київ у «втручанні у внутрішні справи Угорщини».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: