Україна і Угорщина взаємно викликали послів щодо питання газового контракту з РФ

Читать на русском
Угорщина викликала посла України через критику договору Будапешта з російським Газпромом на транзит газу. МЗС України вжило дзеркальні заходи.
фото з відкритих джерел

Угорщина викликала посла України через критику договору Будапешта з російським «Газпромом» на транзит газу. МЗС України здійснило дзеркальні заходи.

Про виклик посла України повідомив глава МЗС Угорщини Петер Сіярто в Facebook у вівторок, 28 вересня.

В Угорщині розкритикували заяву України з приводу газового контракту Будапешта і МосквиСійярто, відомий великою кількістю антиукраїнських випадів, цього разу звинуватив Київ у нібито втручанні у внутрішні справи Угорщини

Критику з боку України Сіярто назвав серйозним порушенням суверенітету і інтересів національної безпеки Угорщини.

«Цей крок недружній після безлічі субсидій (вентилятори, медичне обладнання, догляд за солдатами, відпочинок дітей, фінансування інвестицій), які Україна отримала від нас...Зараз ми звернулися до посла України в МЗС», - написав він.

У відповідь на виклик українського посла в Будапешті, МЗС викликало угорського посла в Києві, щоб донести позицію щодо газового контракту Угорщини. Про це повідомив речник відомства Олег Ніколенко, пише РБК-Україна.

Він уточнив, що мова йде про транспортування газу в обхід України, яке підриває національну безпеку держави і енергетичну безпеку Європи; а також про те, що нова газова угода Угорщини з «Газпромом» завдає серйозного удару українсько-угорським відносинам.

Нагадаємо, Угорщина підписала контракт з російським «Газпромом» про поставки газу в обхід території України. Угода між Угорщиною та Росією буде діяти 15 років.

Раніше МЗС України висловило розчарування через рішення Угорщини підписати газовий контракт з РФ.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: