В Угорщині розкритикували заяву України з приводу газового контракту Будапешта і Москви

Читать на русском
Сійярто, відомий великою кількістю антиукраїнських випадів, цього разу звинуватив Київ у нібито втручанні у внутрішні справи Угорщини
Петер СійяртоEPA - European Pressphoto Agency

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто різко розкритикував Україну за заяву Міністерства закордонних справ країни з приводу газового контракту Будапешта і Москви. Сійярто звинуватив Київ у «втручанні у внутрішні справи Угорщини».

Про це повідомляє Reuters.

Конгрес США проти «Північного потоку-2»: які обставини грають на руку УкраїніПалата представників США підтримала поправку до проєкту оборонного бюджету, яка може відстрочити запуск Північного потоку-2 або поставити хрест на проєкті. Чому було прийнято це рішення і якими можуть бути наслідки.

«Споживання європейського газу не буде знижуватися, як і роль Газпрому... Для Угорщини енергетична безпека - це питання безпеки, суверенітету та економіки, а не політичне питання» - заявив угорський міністр, додавши, що неможливо обігрівати будинки політичними заявами.

Як відомо, ще 30 серпня Угорщина і Росія досягли нової довгострокової угоди про постачання російського газу, яка набуде чинності з 1 жовтня 2021 року. Новий контракт розрахований на 15 років і буде укладений до 2036 року з можливістю перегляду умов через 10 років. За умовами контракту «Газпром» постачатиме в Угорщину 4,5 млрд кубометрів газу на рік.

В Україні здивовані та розчаровані рішенням Угорщини підписати новий довгостроковий контракт з російським «Газпромом» на постачання газу в обхід української території.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: