Глава МЗС Угорщини заявив, що Україна порушує угоди щодо угорців на Закарпатті

Читать на русском
Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто заявив, що Україна порушує різноманітні угоди щодо прав нацменшин у країні, зокрема угорців на Закарпатті.
European Pressphoto Agency

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто заявив, що Україна порушує різноманітні угоди щодо прав нацменшин у країні, зокрема угорців на Закарпатті.

Про це він заявив на спільній пресконференції з главою МЗС Росії Сергієм Лавровим.

«Ми завжди підтримували суверенітет України, це ніколи не було під питанням. Але так само ми підтримуємо і наступну позицію: ми вважаємо, що не можна порушувати інтереси національних етнічних меншин», – повідомив він.

Сійярто наголосив, що Україна порушує багато угод щодо національних меншинств, а зокрема не дає угорській меншині навчатися рідною мовою. Адже останнім часом побільшало конфліктів та інцидентів щодо цього.

«Ми бачимо, що в Закарпатській області все більше і більше конфліктів та інцидентів, і порушується право на навчання рідною мовою. Ми просили українську сторону про припинення цієї політики, але поки що не були прийняті потрібні заходи», – додав міністр.

Нагадаємо, раніше повідомляли, що Угорщина вимагає від України надання представникам угорської національної меншини права використовувати свою мову в усіх сферах, включаючи державне управління.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: