Відставки у Кабміні: ЗМІ повідомили про зміни у списку кандидатів «на виліт»

Читать на русском
У Кабміні Шмигаля цієї осені очікуються звільнення. ЗМІ назвали імена трьох міністрів, кого можуть відправити у відставку в жовтні.
фото з відкритих джерел

Цієї осені президентська партія «Слуга народу» планує замінити в Кабміні відразу кількох міністрів. ЗМІ назвали нові імена тих, кого можуть звільнити вже у жовтні.

Про це повідомляє УП в Telegram-каналі з посиланням на свої джерела.

Заміни по одному: про що свідчать «точкові» кадрові ротації в урядіЗміна окремих міністрів в уряді Дениса Шмигаля усе більше нагадує стратегію із затягування часу напередодні ухвалення більш доленосних рішень в українській політиці. Чому ‒ аналізував політолог Олександр Радчук.

««Слуга народу» у жовтні замінить кількох міністрів... Станом на зараз найбільш вірогідні кандидати на виліт такі: міністр соцполітики Марина Лазебна, віцепрем'єр-міністр Олег Уруський і міністр екології Роман Абрамовський», - йдеться у повідомленні.

При цьому у виданні відзначили, що мова про звільнення міністра оборони Андрія Тарана, інформація щодо якого з'являлася в ЗМІ раніше, поки не йде.

Крім того, додали в УП, ближче до наступного тижня список кандидатів «на виліт» у Кабміні може змінитися.

Нагадаємо, про відставки в Кабміні Шмигаля почали говорити ще з кінця весни, на початку літа. Після цього був звільнений глава МВС Арсен Аваков.

Пізніше ЗМІ назвали ймовірних кандидатів, кого Верховна рада готується звільнити. Це були була Лазебна, Уруський і Таран.

Крім того, з початком політичного сезону виникли розмови про те, що у відставку можуть відправити спікера ВР Дмитра Разумкова. Як заявили в ОПУ, він «має фундаментальні розбіжності з партією «Слуга народу» і відкрито гальмує ініціативи президента України».

«Слово і діло» разом з політологом розбиралося, чи дійсно відставка Разумкова вигідна Зеленському.

Раніше експерт в коментарі дав прогноз, яких відставок очікувати в уряді Шмигаля цієї осені.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: