Вибори в Німеччині: соціал-демократи сенсаційно обходять партію Меркель

Читать на русском
Німецькі зелені при цьому посіли третє місце з 14,6% голосів, на четвертому місці остаточно зміцнилися Вільні демократи з 11,5%
Ілюстративне фотоpicture-alliance

В ході підрахунку голосів на парламентських виборах в Німеччині з'являються досить сенсаційні результати. Так, Соціал-демократична партія Німеччини (СДПН) станом на 06:30 за Берлінським часом набрала 25,8% голосів, тоді як партія чинного канцлера Ангели Меркель - блок Християнсько-демократичного і Християнсько-соціального союзів (ХДС/ХСС) - 24,1% голосів виборців.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Кінець епохи Меркель: чи вплине зміна канцлера на відносини Німеччини з УкраїноюВибори до німецького парламенту відбудуться 26 вересня. Хто може стати наступником Меркель та чи вплине зміна канцлера на відносини Німеччини з Україною, читайте у матеріалі Слово і діло.

Німецькі зелені при цьому посіли третє місце з 14,6% голосів, на четвертому місці остаточно зміцнилися Вільні демократи з 11,5%, які спихнули на п'яте німецьких праворадикалів АдГ - вони набрали 10,5%.

Підсумки голосування підведені вже в 90 округах з 299 наявних в країні.

Нагадаємо, у Німеччині в неділю, 26 вересня, відбуваються парламентські вибори. Вранці вже відкрилися понад 60 тисяч виборчих дільниць.

Перші дані екзит-полів на парламентських виборах в Німеччині поки що не дозволяють чітко визначити переможця, оскільки дві основні політичні сили ФРН - соціал-демократи та ХДС/ХСС, в рядах яких складається діючий канцлер Ангела Меркель - йдуть практично врівень.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: