Венедіктова озвучила причину вибухів на арсеналі в Калинівці

Читать на русском
Причиною вибухів на військових складах у Калинівці Вінницької області у вересні 2017 року стала диверсія - вибуховий пристрій встановили сторонні.
Ірина Венедіктовафото facebook.com

Причиною вибухів на військових складах у Калинівці Вінницької області у вересні 2017 року стала диверсія - вибуховий пристрій встановили сторонні, які проникли на склад.

Про це заявила генпрокурор Ірина Венедіктова в понеділок, 27 вересня, в Facebook.

Новобогданівка, Балаклія, Калинівка: історія пожеж на арсеналах зброї та обіцянки політиківПожежа в Калинівці вкотре вказала на слабке місце в обороні країни. Попри те, що таке трапляється далеко не вперше, висновки не зроблені.

За її словами, судові експертизи, допити свідків і наслідок підтвердили, що вибухи сталися в результаті проникнення сторонньої особи на територію частини і установки вибухового пристрою.

При цьому раніше суд оштрафував начальника режимної служби арсеналу за неналежне виконання зобов'язань.

«Встановлено, що старший офіцер, будучи військовою службовою особою, в порушення статутних вимог 26 вересня неналежно виконував свої службові обов'язки щодо здійснення контролю за станом пропускного режиму, дотримання порядку допуску особового складу і техніки на адміністративно-господарську і технічну територію зазначеної військової частини, в внаслідок чого працівниками приватного підприємства, зокрема, здійснено переміщення заборонених легкозаймистих речовин і пожежонебезпечних предметів на технічну територію зазначеної військової частини, де безпосередньо зберігалися боєприпаси до танкових гармат», - йдеться в рішенні суду.

«Збитки - більш 5,9 млрд грн в результаті знищення боєприпасів, а також завдано збитків - пошкоджені об'єкти військової частини, будівлі місцевих жителів», - написала вона.

Нагадаємо, увечері 26 вересня 2017 року Калинівці, яка знаходиться в 30 кілометрах від Вінниці, почалися вибухи на військовому складі. Вони тривали кілька днів без перерв.

У 2019 році вибухи на складах сталися у Харківській області в Балаклії.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: