Вибухи в Балаклії: повідомлено про підозру колишньому українському офіцеру

Читать на русском
При цьому військові прокурори не виключають, що справа не обмежиться одним офіцером і до відповідальності можуть притягнути інших військових.
Вибухи в Балаклії, 2019 рікВідкрите джерело

За фактом вибухів на складах боєприпасів в районі Балаклії Харківської області в листопаді 2019 року підозру оголошено колишньому майору Збройних сил України, чиє ім'я поки що не розголошується. Найближчим часом його можуть взяти під арешт.

Про це повідомляє Спеціалізована військова прокуратура (СВП).

Згідно з даними СВП, підозру ексофіцеру пред'явлено відповідно до ч.3 ст. 425 (недбале ставлення до військової служби) КК України.

«Проведеними експертизами підтверджено, що недбале ставлення вказаної особи до служби знаходиться в причинно-наслідковому зв'язку з настанням вищевказаних важких наслідків... Зараз вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою», — сказано в повідомленні.

При цьому військові прокурори не виключають, що справа не обмежиться одним офіцером і до відповідальності можуть притягнути інших військових.

Новобогданівка, Балаклія, Калинівка: історія пожеж на арсеналах зброї та обіцянки політиківПожежа в Калинівці вкотре вказала на слабке місце в обороні країни. Попри те, що таке трапляється далеко не вперше, висновки не зроблені.

Нагадаємо, в березні 2017 року в Балаклії Харківської області спалахнула пожежа на складах боєприпасів, вибухівка стала детонувати. Була організована евакуація жителів з 7-кілометрової зони ураження (пізніше її розширили до 10 км). Над небезпечною зоною були заборонені польоти, обмежено рух на дорогах. СБУ кваліфікувала інцидент як диверсію. Через пів року розслідування на той час Генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що був встановлений факт того, що з території Росії прибув безпілотник, який скинув термобаричні заряди, які стали причиною вибуху під Балаклією.

У листопаді 2019 року в Балаклії на військових складах сталися вибухи.

30 квітня 2020 року в Балаклії біля складів знову сталася пожежа - горіла суха трава.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: