Військова прокуратура оголосила перші результати розслідування трагедії в Калинівці

Читать на русском

Військова прокуратура оприлюднила перші результати розслідування щодо вибухів на складах у Калинівці.

Військова прокуратура Центрального регіону отримала перші результати розслідування вибуху складу боєприпасів у Калинівці Вінницької області.

Як повідомили «Слову і Ділу» в прес-службі відомства, на території частини була знайдена низка порушень.

«А саме – порушення правил пожежної безпеки: прилегла до периметру територія завалена деревами й сміттям, допускається вільне пересування людей і тварин 50-метровою забороненою зоною», – повідомили в прес-службі військової прокуратури.

За даними відомства, командування військової частини А1979 не проводило технічну перевірку стану об'єктів, що не забезпечував і належний стан паркану частини – в ньому були дірки.

«Ба більше, безпосередній командир цієї військової частини систематично допускав порушення пропускного режиму, дозволяючи третім особам пасти худобу на земельній ділянці на технічній території бази зберігання артилерійських боєприпасів», – підсумували в прес-службі.

За даними фактами відкритий протокол про адміністративне порушення за ст. 172 Кодексу України про адміністративні порушення.

Нагадаємо, 17 жовтня військова прокуратура знайшла порушення на двох арсеналах у населених пунктах Дубіївка та Розсошки Черкаської області.

12 жовтня в ДСНС розповіли, що в околицях Калинівки після розмінування продовжують знаходити боєприпаси.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: