У нардепа Гуріна викрали «холодний гаманець» із біткоїнами на 22 мільйони гривень – НАЗК

Читать на русском
Народний депутат  Гурін залишився майже без грошей, бо всі його заощадження були викрадені разом із автомобілем.
Газета.ru

21 квітня 2021 року депутат фракції «Слуга народу» Дмитро Гурін втратив 22 мільйони гривень, які зберігалися в біткоїнах.

Про це йдеться у висновку Національного агентства з попередження корупції про результати повної перевірки декларації Дмитра Гуріна за 2020 рік, передає «Слово і діло».

Нардеп задекларував криптовалюту Bitcoin на суму 22 млн. 528 тис. грн., які належали його дружині Марії Салтиковій. Але документів, які підтверджують достовірність цих даних, він НАЗК не надав.

Нагадаємо, до того, як стати депутатом, Дмитро Гурін 12 років працював у власній агенції на ринку діджитал-комунікацій та реклами.

Заощадження у криптовалюті: хто з політиків задекларував найбільше цифрових грошейХто з політиків зберігає у криптовалюті найбільше коштів, дивіться на інфографіці Слово і діло.

Надаючи усні пояснення для НАЗК, Гурін зазначив, що 21 квітня 2021 року був вкрадений його автомобіль, а разом з ним і флешка - так званий «холодний гаманець», на якому зберігається криптовалюта.

Правоту своїх слів він підтвердив витягом з Єдиного реєстру досудових розслідувань. Справу про крадіжку зараз розслідує Дніпровське управління поліції Головного управління Національної поліції у м. Києві.

Таким чином, у нардепа залишилось 47 тисяч гривень на банківському рахунку та непогашений борг перед АТ КБ «Приватбанк» - 52 тисячі гривень.

При цьому, на банківських рахунках дружини декларант зазначив 3,03 долари США та 3,12 євро. Також у дружини залишилася готівка - 56 тисяч доларів та 11,7 тисяч гривень.

Нагадаємо, раніше «Слово і діло» писало, як Україна планує легалізувати криптовалюту та де ще у світі вона легалізована. Також пропонуємо пригадати, хто з політиків задекларував найбільше цифрових грошей.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: