Ухвалена правка дає повноваження НАЗК вносити олігархів до реєстру – Разумков

Читать на русском
Відомості про олігархів до відповідного реєстру буде вносити НАЗК за зверненням спеціальної комісії. Це дозволить зробити ухвалена правка.
Дмитро Разумковфото Разумков facebook

Відомості про олігархів до відповідного реєстру буде вносити Національне агентство з питань запобігання корупції за зверненням спеціальної комісії.

Про це повідомив голова ВР Дмитро Разумков в Facebook у п'ятницю, 24 вересня, коментуючи ухвалення Радою закону про олігархів.

Голосування за закон про олігархів: хто з нардепів провалив обіцянкиЗакон про олігархів ухвалений у другому читанні. Троє народних депутатів провалили обіцянки щодо позиції під час голосування.

Він пояснив, що це дозволить робити прийняття спеціальної правки під час голосування законопроекту у другому читанні.

«Спасибі і комітету, і Верховній раді України, що підтримала мою з колегами правку за номером 398! Тепер НАЗК за зверненням спеціальної комісії буде вносити осіб до реєстру олігархів», - написав Разумков.

Нагадаємо, 23 вересня після довгих суперечок і обговорень Рада ухвалила законопроект №5599 президента Володимира Зеленського про олігархів в цілому.

Відповідно до закону, в Україні з'явиться спеціальний реєстр, куди вноситимуть олігархів. Визначати особу як олігарха буде РНБО. Для цього прописані чотири критерії: участь у політичному житті, значний вплив на ЗМІ, контроль або володіння монополією, наявність активів на суму близько 2,3 млрд гривень. Олігархи з реєстру будуть зобов'язані подавати електронну декларацію нарівні з чиновниками. Крім того, олігархам і держслужбовцям доведеться звітувати про контакти між собою.

У той же час сьогодні глава фракції «Голос» Ярослав Железняк заявив про те, що законопроект про олігархів будуть переголосовувати, «оскільки виникла юридична колізія».

Раніше Разумков пояснив, з чим був не згоден в законі Зеленського про олігархів. Також він допускав, що складати списки українських олігархів могла б спеціальна комісія при НАЗК.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: