Зеленський відреагував на ухвалення закону щодо олігархів

Читать на русском
Володимир Зеленський прокоментував ухвалення Верховною радою законопроєкту про олігархів у другому читанні.
Володимир Зеленськийскрін з відео

Президент України Володимир Зеленський прокоментував ухвалення Верховною радою законопроєкту про олігархів у другому читанні.

Свій коментар він оприлюднив у Telegram.

Рада ухвалила антиолігархічний закон: як голосували нардепиЗакон про олігархів в Раді підтримали Слуга народу, групи За майбутнє і Довіра, а також частина фракції Голос.

«Я вдячний кожному депутату, який підтримав цей закон. 229 «за» від «Слуги народу» та 279 «за» в цілому в парламенті – це правильний сигнал. Олігархічної гілки влади в Україні більше не буде. Законодавча, виконавча та судова – так. А для олігархів шлях єдиний – стати чистим бізнесом», - заявив президент.

Зеленський зазначив, що завдяки антиолігархічному закону України отримує історичний шанс на побудову «цивілізованих і чистих відносин між великим бізнесом і державою».

Нагадаємо, сьогодні, 23 вересня, Верховна рада ухвалила у другому читанні президентський законопроєкт №5599 про деолігархізацію. При цьому ВР не дочекалася остаточних висновків Венеціанської комісії, поки закон перебуває на вивченні.

У першому читанні законопроєкт Зеленського був схвалений ще 1 липня. Між першим і другим читанням нардепи подали до нього 1,3 тисячі поправок.

У коментарі «Слово і діло» експерт дав прогноз, чи вдасться обмежити вплив олігархів на політику за допомогою нового закону.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: