НАЗК знайшло у декларації заступника міністра культури Карандєєва порушень на 449 тисяч

Читать на русском
НАЗК провело повну перевірку декларації заступника міністра культури Ростислава Карандєєва і виявило недостовірні відомості на 449 тис. грн.
Ліга.нет

Заступник міністра культури та інформаційної політики України Ростислав Карандєєв зазначив у своїй декларації за 2020 рік недостовірних відомостей на суму 449 тис. 966 грн.

Про це йдеться у висновку Національного агентства із питань запобігання корупції за результатами повної перевірки декларації, передає «Слово і діло».

За даними НАЗК, декларант не зазначив відомостей про житло, в якому він зареєстрований, пояснивши це тим, що насправді він там не проживав у 2020 році.

Заступник міністра записав неправильну адресу реєстрації своєї дружини і не згадав у декларації двох своїх синів. За словами Ростислава Карандєєва, інформацію про дітей він не вказав, бо вони з ним не мешкають. Утім, у НАЗК ці пояснення не врахували.

Також Карандєєв не задекларував нерухоме майно в Києві, яким користуються його сини.

Зарплати у Кабміні: хто з міністрів заробив найбільше за серпеньХто з міністрів та їхніх заступників отримав найбільшу заробітну плату за серпень 2021, дивіться на інфографіці Слово і діло.

У висновку йдеться, що один син від 2017 року навчався і проживав у Польщі ‒ у гуртожитку в Кракові. Інший син мешкав у заміському будинку у селі Вища Дубечня Вишгородського району Київської області. За даними реєстру прав власності на нерухоме майно, цей будинок коштує 449 тис. 966 грн.

«Щодо причин незазначення таких відомостей у декларації суб'єкт декларування зауважив, що він не усвідомлював потреби їх зазначення», ‒ повідомили в НАЗК, додавши при цьому, що ці пояснення не були враховані, а тому у діях Карандєєва встановлено ознаки адмінправопорушення за ч.4 ст. 172-6.

Окрім того, заступник міністра не записав дохід своєї дружини у вигляді соціальних виплат від Національного академічного театру опери та балету ім. Т. Шевченка ‒ 129 тис. 747 грн., а також стипендію ‒ 31 тис. 674 грн.

Нагадаємо, Ростислав Карандєєв працює на посаді заступника міністра культури та інформаційної політики України від 21 січня 2015 року.

Днями на «Слово і діло» вийшло велике інтерв'ю з очільником НАЗК Олександром Новіковим. У ньому керівник антикорупційного відомства розповів, зокрема, як працює новий відділ моніторингу способу життя посадовців.

Також ми писали, що, за даними НАЗК, у нардепа від фракції «Слуга народу» Дмитра Гуріна вкрали гаманець з біткоїнами на 22 млн грн.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: