ВАКС продовжив обов'язки ексголові Харківської облради

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і задовольнив клопотання прокурора САП про продовження строку дії обов'язків колишнього очільника обласної ради.
Артур Товмасянфото: allkharkov.ua

Вищий антикорупційний суд продовжив до 21 листопада строк дії обов'язків, покладених на колишнього голову Харківської обласної ради Артура Товмасяна, якого НАБУ і САП підозрюють в одержанні неправомірної вигоди.

Про це повідомляє прес-служба суду.

«Колишньому голові Харківської облради слідчий суддя продовжив строк дії обов'язків до 21 листопада 2021 року», – інформує ВАКС.

Суд продовжив дію таких обов'язків Товмасяна: прибувати за першою вимогою; повідомляти про зміну свого місця проживання та роботи; не залишати Харків без дозволу; утримуватися від спілкування з іншими підозрюваними у цьому кримінальному провадженні та здати на зберігання закордонні паспорти.

Також суд продовжив до 20 листопада дію обов'язків ексзаступника Товмасяна Андрія Малиша, а адвоката Руслана Танабаша – до 21 листопада.

Як відомо, ВАКС визначив Товмасяну майже 3 млн грн застави як запобіжного заходу. Також на нього поклали такі обов'язки: прибувати за першим викликом; не відлучатися з Харкова без дозволу; повідомляти про зміну місця проживання; утримуватися від спілкування з іншими підозрюваними та свідками; здати на зберігання закордонні паспорти. Пізніше за нього внесли ці гроші.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили Товмасяну про підозру. Раніше антикорупційні органи повідомляли про підозру в цій же справі заступнику голови Харківської облради Андрію Малишу та адвокату Руслану Танабашу.

Після чого ВАКС заарештував Малиша з альтернативою 4,75 млн грн. Його ж спільника-адвоката Танабаша теж заарештували, але заставу визначили в 713 700 грн. Пізніше за них обох внесли заставу, вони вийшли із СІЗО і на підозрюваних поклали обов'язки.

За версією слідства, Товмасян, Малиш і Танабаш вимагали гроші у директора Обласного комунального спеціалізованого підприємства з виконання норм екологічної безпеки Сергія Шпаркого. В обмін вони обіцяли не звільняти його із займаної посади. Хабар передавали по частинах. При передачі останньої частини в 350 тис. грн. зловмисників затримали.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: