Заступнику голови Харківської облради обрали запобіжний захід

Читать на русском
У суботу, 24 липня, Вищий антикорупційний суд за клопотанням детективів НАБУ та прокурорів САП обрав запобіжний захід заступнику голови Харківської облради.
facebook.com/sap.gov.ua

У суботу, 24 липня, Вищий антикорупційний суд за клопотанням детективів НАБУ та прокурорів САП обрав запобіжний захід заступнику голови Харківської облради.

Про це повідомляє Спеціалізована антикорупційна прокуратура.

Зазначають, що згідно з рішенням слідчого судді, який задовольнив клопотання прокурора, до посадовця застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Однак можлива альтернатива, а саме внесення 4,75 млн гривень застави.

«У разі внесення застави на підозрюваного буде покладено ряд процесуальних обов’язків. Сторок дії запобіжного заходу – до 20.09.2021», – додають у повідомленні.

Нагадаємо, ввечері 22 липня НАБУ і САП викрили на одержанні хабара заступника голови Харківської облради та адвоката. За версією слідства, чиновник і його спільник вимагали гроші у директора одного з харківських комунальних підприємств. В обмін вони обіцяли не звільняти його із займаної посади. Хабар передавали по частинах. При передачі останньої частини в 350 тис.грн. зловмисників затримали. За даними «Слово і діло», йдеться про заступника голови Харківської облради Андрія Малиша.

Генеральна прокурорка Ірина Венедіктова підписала повідомлення про підозру заступнику голови Харківської обласної ради та повідомила, що НАБУ і САП розслідують цю справу спочатку 2021 року і весь цей час тривало слідство.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: