Справа Товмасяна: апеляція ВАКС скасувала арешт адвоката

Читать на русском
Апеляційна палата розглянула і частково задовольнила скаргу захисників підозрюваного адвоката на обраний запобіжний захід.
Руслан Танабашфото: nikvesti.com

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду скасувала запобіжний захід адвоката Руслана Танабаша, якого НАБУ і САП підозрюють у пособництві в наданні неправомірної вигоди голові Харківської обласної ради Артуру Товмасяну та його заступнику Андрію Малишу.

Таке рішення 12 серпня ухвалила колегія суддів АП ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, антикорупційний суд заарештував Танабаша із альтернативою 713 700 грн застави. Не погодившись з таким рішенням, адвокати підозрюваного подали апеляційні скарги. У скарзі вони вказували на невідповідність висновків суду фактичним обставинам кримінального провадження та істотне порушення вимог кримінального процесуального закону. Зокрема, детективами НАБУ порушено порядок подачі клопотання про застосування запобіжного заходу, а саме відсутності ЕЦП детектива на документі.

Вивчивши скарги, судді задовольнили їх частково. Колегія скасувала запобіжний захід адвоката Танабаша, але призначила повторний розгляд клопотання в ВАКС. На думку колегії, детектив НАБУ мав подати клопотання в паперовому вигляді.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили Товмасяну про підозру. Раніше антикорупційні органи повідомляли про підозру в цій же справі заступнику голови Харківської облради Андрію Малишу та адвокату Руслану Танабашу.

Після чого ВАКС заарештував Малиша з альтернативою 4,75 млн грн. Його ж спільника-адвоката Танабаша теж заарештували, але заставу визначили в 713 700 грн. Пізніше за них обох внесли заставу, вони вийшли із СІЗО і на підозрюваних поклали обов'язки.

За версією слідства, Товмасян, Малиш і Танабаш вимагали гроші у директора Обласного комунального спеціалізованого підприємства з виконання норм екологічної безпеки Сергія Шпаркого. В обмін вони обіцяли не звільняти його із займаної посади. Хабар передавали по частинах. При передачі останньої частини в 350 тис. грн. зловмисників затримали.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: