У Раді уточнили критерії для внесення до реєстру олігархів – Веніславський

Читать на русском
Комітет уточнив положення, які забороняють олігархам фінансувати політичну діяльність, мітинги, політичні партії
Федір ВеніславськийFacebook

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки вніс 13 комплексних правок до законопроєкту про олігархів. Зокрема, комітет уточнив критерії потрапляння до реєстру олігархів.

Про це заявив представник президента України в Конституційному суді Федір Веніславський, повідомляє пресслужба «Слуги народу».

Веніславський розповів, що комітет насамперед врахував багато моментів, які повинні були зробити застосування критеріїв закону про олігархів чіткіше. Попутно правки унеможливили спроби осіб, які мають вплив на економіку та політику України, уникнути потрапляння до реєстру.

Рада попередньо схвалила закон про олігархів: як голосували нардепиЗаконопроєкт про олігархів ухвалений в першому читанні силами Слуги народу і двох депутатських груп.

«Ми уточнили дуже багато визначень. Доповнили перелік посадових осіб, які не були враховані в першій редакції. Уточнили наслідки внесення особи до реєстру олігархів. Тепер туди повинна подаватися інформація про підприємства, кінцевим бенефіціарним власником яких є це особа» - сказав він.

Також Комітет уточнив положення, які забороняють олігархам фінансувати політичну діяльність, мітинги, політичні партії та робити внески до виборчих фондів партій і кандидатів, крім власних.

Нагадаємо, законопроєкт президента Володимира Зеленського про боротьбу з олігархами Рада прийняла в першому читанні 1 липня. Однак голова ВР Дмитро Разумков передав законопроєкт на вивчення Венеціанської комісії, яка вже почала перевірку.

Комітет Верховної Ради з нацбезпеки та оборони в п'ятницю, 17 вересня, підтримав законопроєкт президента Володимира Зеленського про олігархів №5599 до другого читання.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: