Венеціанська комісія отримала український законопроєкт про олігархів

Читать на русском
Венеціанська комісія отримала законопроєкт 5599 про олігархів на розгляд. Його подав спікер Разумков.
Фото - УН.

Венеціанська комісія отримала законопроєкт №5599 про олігархів.

«Листом від 10 вересня 2021 року спікер Верховної ради України Дмитро Разумков запросив висновок Венеціанської комісії щодо законопроєкту «Про запобігання загрозам національної безпеки, пов'язаної з надзвичайним впливом осіб, що мають значну економічну чи політичну вагу у суспільній діяльності (олігархів)», - йдеться на сайті комісії.

Деолігархізація за законом: як Зеленський хоче обмежити вплив олігархів та наскільки це реальноЯк президент пропонує боротися з олігархією та чи вдасться йому це зробити, розбиралося Слово і діло.

Нагадаємо, спікер ВРУ Дмитро Разумков заявив, що законопроєкт про олігархів був переданий для вивчення Венеціанській комісії, проте Рада може продовжити його розгляд та підготовку до другого читання.

Раніше уповноважений ВР з прав людини Людмила Денисова звернулася до спікера парламенту з офіційним листом, в якому зазначено невідповідність Конституцій України законопроєкту та запропонувала направити його у Венеціанську комісію.

Рада ухвалила за основу законопроєкт №5599 «Про запобігання загрозам національної безпеки, пов'язаної з надзвичайним впливом осіб, що мають значну економічну чи політичну вагу у суспільній діяльності (олігархів)» на позачерговому засіданні 1 липня 275 голосів.

До цього законопроєкту народні депутати подали 1257 правок до другого читання.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: