РНБО запустила систему моніторингу олігархів

Читать на русском
Рада національної безпеки і оборони вже запустила систему моніторингу олігархів. Її розробка була необхідна в рамках закону про олігархів, який готується до другого читання.
Фото з відкритих джерел.

Рада національної безпеки і оборони вже запустила систему моніторингу олігархів. Її розробка була необхідна в рамках закону про олігархів, який готується до другого читання.

«Апарату РНБО було поставлено ​​завдання розробити систему моніторингу, і у нас сьогодні був звіт про те, що в Апараті РНБО розроблена і введена в експлуатацію в серпні 2021 року сучасна інформаційно-аналітична система, яка має систему третього класу найвищого рівня складності. Вона зможе здійснювати моніторинг усіх тих людей, які після прийняття закону про олігархів у Верховній раді повинні бути під системою нашого моніторингу», - розповів на брифінгу секретар РНБО Олексій Данілов.

Рада попередньо схвалила закон про олігархів: як голосували нардепиЗаконопроєкт про олігархів ухвалений в першому читанні силами Слуги народу і двох депутатських груп.

За його словами, ця система може працювати з відкритими документами, для службового користування і секретними.

Нагадаємо, сьогодні парламентський комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки розглянув законопроект про олігархів, його рекомендували прийняти в другому читанні.

Раніше законопроект Зеленського про боротьбу з олігархами Рада ухвалила у першому читанні 1 липня.

На цьому тижні Венеціанська комісія почала перевірку закону на вимогу Верховної ради.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: