Законопроект про олігархів можна розглядати, поки його вивчає Венеціанка – Разумков

Читать на русском
Разумков нагадав, що вже були випадки, коли між першим і другим читанням законопроект розглядався Венеціанською комісією
Дмитро РазумковАпостроф

Законопроєкт про олігархів був переданий для вивчення до Венеціанської комісії, проте Верховна Рада може продовжити його розгляд і підготовку до другого читання.

Про це заявив глава ВРУ Дмитро Разумков в ефірі програми «Свобода слова».

Спікер розповів, що чотири опозиційні фракції та Уповноважений Ради з прав людини направили прохання передати законопроєкт на вивчення Венеціанської комісії. І інші політичні сили про це знали.

«Всі фракції знали, що в п'ятницю цей законопроєкт буде направлений до Венеціанської комісії. Після того як він був направлений, я отримав лист від Давида Арахамії про те, що є позиція, причому вона дещо відрізнялася: спочатку було зазначено, що фракція не заперечує і в цілому підтримує цю ініціативу, з іншого боку, в кінці листа було зазначено, що колеги вважають недоцільним його направляти» - зазначив Разумков.

Рада попередньо схвалила закон про олігархів: як голосували нардепиЗаконопроєкт про олігархів ухвалений в першому читанні силами Слуги народу і двох депутатських груп.

Він також нагадав, що вже були випадки, коли між першим і другим читанням законопроєкт розглядався Венеціанською комісією, проте висновок Рада отримувала ще до старту другого читання.

«Не врахувати пропозицію всіх опозиційних фракцій я не міг. Тому законопроєкт був відправлений до Венеціанської комісії. Далі хотілося б зрозуміти позицію і «Слуги народу», тому що я не зовсім зрозумів: або колеги пропонують почекати, коли ми отримаємо цей висновок... Якщо ні, то Регламент Верховної Ради нам не забороняє розглядати законопроєкт, навіть якщо він знаходиться на розгляді у Венеціанській комісії» - резюмував спікер.

Нагадаємо, 10 вересня стало відомо, що Разумков направив законопроєкт №5599 про олігархів за висновком до Європейської комісії «за демократію через право» (Венеціанську комісію).

До цього до законопроєкту народні депутати подали 1257 правок.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: