У Мін'юсті заявили, що майно олігархів не будуть конфісковувати: подробиці

Читать на русском
Верховна Рада 1 липня ухвалила в першому читанні президентський законопроєкт №5599. Положення документа передбачають встановлення ознак, за якими особа може бути віднесена до олігархів.
Слово і діло

Міністр юстиції Денис Малюська запевняє, що ухвалення закону про олігархів не потягне за собою конфіскацію у них майна.

Про це очільник Мін'юсту заявив під час виступу на форумі YES Brainstorming.

«Я не кажу, що хтось потрапить до в'язниці, чи буде конфіскація майна. Просто вони не зможуть брати участь у приватизації певних об'єктів, будуть зобов'язані подавати декларації, включаючи майно в офшорних компаніях», - сказав Малюська.

При цьому, на політиків накладатиметься зобов'язання декларувати всі свої зустрічі з олігархами.

Рада попередньо схвалила закон про олігархів: як голосували нардепиЗаконопроєкт про олігархів ухвалений в першому читанні силами Слуги народу і двох депутатських груп.

Згідно зі словами Малюськи, після затвердження критеріїв включення осіб до списку олігархів, особа матиме шість місяців, аби уникнути потрапляння до відповідного реєстру. Зокрема, особа може припинити фінансувати політичні партії та/чи ЗМІ та стати звичайним бізнесменом.

Верховна Рада України 1 липня ухвалила в першому читанні президентський законопроєкт №5599. Положення документа, зокрема, передбачають встановлення ознак, за якими особа може бути віднесена до олігархів. Крім цього, у документі йдеться про створення Реєстру олігархів.

Раніше повідомлялося про те, що до президентського законопроекту №5599 про деолігархізацію подали до другого читання тисячу двісті п'ятьдесят сім правок.

Нагадаємо, що Малюська розповів, коли запрацює закон про олігархів.

Також, міністр юстиції Малюська назвав людей, на чиє прохання він готовий звільнитися.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: