Зеленський затвердив Стратегічний оборонний бюлетень

Читать на русском
Як уточнюють у ОП, на основі бюлетеня будуть розроблені державні цільові програми та інші документи для розвитку оборонної галузі.
фото з відкритих джерел

Президент України Володимир Зеленський затвердив Стратегічний оборонний бюлетень. Зазначається, що його метою є визначення основних напрямів реалізації воєнної політики країни.

Про це повідомляє Офіс президента України.

Повідомляється, що цей документ розробили за участі представників Міністерства оборони, Генерального штабу Збройних сил, оборонних відомств, уряду, наукових установ та громадськості, а також іноземних радників.

Проєкт бюджету-2022: скільки грошей передбачили на обіцянки ЗеленськогоВолодимир Зеленський часто дає масштабні обіцянки, реалізація яких вимагає мільярдів з держбюджету. Чи є гроші на його обіцянки в проєкті бюджету-2022.

Згідно з поясненням адміністрації, документ вперше презентує опис подальшого розвитку безпекового середовища до 2030 року, а також проблеми функціонування оборонної галузі.

При цьому, у першій частині бюлетеня викладено підсумок оборонної реформи, яка реалізовувалася впродовж 2016-2020 років, та основні результати оборонного огляду. Під час здійснення останнього вперше було розроблено опис майбутнього безпекового середовища до 2030 року.

У другій частині бюлетеня визначено основні напрями реалізації воєнної політики, перспективну модель ЗСУ, основні спроможності сил оборони, яких необхідно досягти.

Зазначається, що на основі затвердженого бюлетеня будуть розроблені державні цільові програми та інші планувальні документи й проекти з питань розвитку спроможностей сил оборони.

Вистава з відкритим кінцем. Колонка Леоніда ШвецяЧи не піде Володимир Зеленський на другий термін лише тому, що сильні опоненти так і не з'являться?

Нагадаємо, що стало відомо, коли Зеленський планує вдруге поїхати до США.

Раніше ми повідомляли, що Зеленський створив робочу групу для боротьби з «Північним потоком-2».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: