У Зеленського пообіцяли в 2022 році не зрізати витрати на оборону, медицину і освіту

Читать на русском
Устенко запевнив, що всі показники бюджету на 2022 рік, які вважаються важливими - безпека та оборона, освіта, медицина - будуть збережені
Олег Устенкоradiosvoboda.org

Державний бюджет на 2022 рік, проєкт якого представив уряд, не передбачає зниження витрат на безпеку та оборону, освіту, медицину і Пенсійний фонд.

Про це заявив радник президента України з економічних питань Олег Устенко в ефірі телеканалу «Україна 24».

Проєкт бюджету-2022 проти бюджету-2021: як зміняться основні показникиПроєкт держбюджету-2022 внесено в парламент. Як змінилися основні показники порівняно з 2021 роком – на інфографіці.

«Точно варто очікувати, що всі макроекономічні параметри, закладені в проєкт держбюджету на наступний рік, будуть збережені - рівень інфляції, рівень економічного зростання, дефіцит держбюджету. Такі ж постійні значення з точки зору витрат - витрати на сектор безпеки та оборони - 5,9% ВВП, буде збережений відсоток, який відправляється на освіту, ПФУ, медичну сферу. Все інше може частково коригуватися» - запевнив він.

Нагадаємо, уряд на засіданні в середу, 15 вересня, затвердив проєкт закону про державний бюджет на 2022 рік і направив його до Верховної Ради.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: