Зеленський заявив, що не допустить блокування судової реформи

Читать на русском
Президент України Володимир Зеленський відреагував на блокування судової реформи через рішення Ради суддів щодо делегатів в Етичну раду.
Володимир Зеленськийскрін з відео

Президент України Володимир Зеленський відреагував на блокування судової реформи через рішення Ради суддів щодо делегатів в Етичну раду.

Про це повідомляє пресслужба ОПУ в понеділок, 13 вересня.

Плани на судову реформу: що обіцяють політики і яким обіцянкам не судилося здійснитисяВолодимир Зеленський обіцяє запровадити суд присяжних і урізати повноваження суддів КСУ, а Петро Порошенко обіцяв запустити Антикорупційний суд.

«Я не допущу блокування головної реформи країни, яку обіцяв українцям і яку ініціював. Кожна незаконна дія, спрямована на блокування судової реформи, отримає негайну оцінку і відсіч. Я не дозволю суддям, які перешкоджають реформі і очищенню судової системи, позбавити українців права на справедливість. А судді, які хочуть працювати в прозорій системі, повинні мати повну підтримку», - заявив Зеленський.

В ОПУ нагадали, що відповідно до абзацу шостого пункту 23-1 Прикінцевих та перехідних положень Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо порядку обрання (призначення) на посади членів Вищої ради правосуддя та діяльності дисциплінарних інспекторів Вищої ради правосуддя» № 1635-ІХ від 14 липня 2021 року, суб’єкт формування Етичної ради подає голові Вищої ради правосуддя список кандидатів до складу Етичної ради протягом тридцяти днів з дня надходження відповідного звернення голови Вищої ради правосуддя.

Суб'єктом подання є, серед іншого, Рада суддів України, яка повинна делегувати трьох представників до Етичної ради, однак на сьогоднішньому засіданні Рада не змогла цього зробити, «що викликає занепокоєння щодо прогресу судової реформи через зупинку очищення судової системи», додали у Зеленського .

Також повідомляється, що 16 вересня президент України проведе робочу зустріч за участю голови Ради суддів, Верховного суду, представників парламенту, а також послів Великої сімки з приводу судової реформи.

Нагадаємо, сьогодні Рада суддів України не змогла обрати кандидатів до Етичної комісії, яка повинна зайнятися очищенням складу Вищої ради правосуддя і, відповідно, розпочати новий етап судової реформи.

Рада остаточно ухвалила закон про реформу ВСП у липні цього року.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: