Зустріч Зеленського і Путіна не потрібна Кремлю – експерт

Читать на русском
Враховуючи, що Україна сьогодні Кремлю не по зубах, Путін не зацікавлений у зустрічі з Зеленським, до того ж увагою Кремля заволоділа Білорусь
Зеленський і Путінpicture-alliance

Не виключено, що Володимира Путіна і Володимира Зеленського не відбудеться найближчим часом - у цій зустрічі абсолютно не зацікавлений Кремль.

Про це заявив дипломат, колишній член Тристоронньої контактної групи по Донбасу Роман Безсмертний в ефірі телеканалу «Україна 24».

«Такої зустрічі не буде, і не тому, що її не хоче Зеленський. На таку зустріч не піде Путін. Вона йому з точки зору нинішньої ситуації абсолютно не потрібна. Путіну потрібен конфлікт» - зазначив він»

Росія готова до діалогу з Україною: які умови висуває РФ та чи можлива зустріч двох лідерівУ Кремлі заявили, що Путін готовий зустрітися з Зеленським. Чи може зустріч президентів відбутися найближчим часом та що на ній можуть обговорити, читайте у матеріалі «Слово і діло».

Безсмертний нагадав, що в РФ незабаром пройдуть вибори до Держдуми. Путін не йде до виборів шляхом розрядки - він завжди доводить справу до крайньої точки кипіння. Зараз увага Кремля звернена на Білорусь, яку Росія готується поглинути. А враховуючи, що Україна сьогодні Кремлю не по зубах, Путін не зацікавлений у зустрічі з Зеленським.

«Для мене очевидно, що українській владі потрібно забезпечити єдність суспільства і влади, тоді вона буде сильною. А тезу про необхідність діалогу з Кремлем я б рекомендував українській владі зняти. Після вдалого святкування Дня Незалежності, візиту до Вашингтона впасти обличчям і поїхати на діалог з Путіним, який закінчиться словами «ні» за всіма складовими - програшний акт» - резюмував він.

Нагадаємо, раніше прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що зустріч українського і російського президентів до кінця 2021 року навряд чи відбудеться. Зокрема, Кремль не бажає обговорювати питання Криму.

В ОПУ відповіли на цей пасаж Пєскова, що Володимир Зеленський для того і хоче зустрітися з президентом РФ Володимиром Путіним, щоб підняти питання анексованого Криму і частини Донбасу.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: