У Кремлі відповіли, чому Путін не буде обговорювати із Зеленським Крим і Донбас

Читать на русском
Прессекретар Кремля Дмитро Пєсков категорично відкинув умову України про обговорення питання Криму та Донбасу на зустрічі Володимира Зеленського з Володимиром Путіним.
Дмитро Пєсковфото - EPA

Якщо умовою з боку України буде обговорення Криму і Донбасу, то в такому випадку зустріч президентів Володимира Зеленського та Володимира Путіна може і не відбутися зовсім.

Про це заявив прес-секретар Кремля Дмитро Пєсков, повідомляє російський Інтерфакс у понеділок, 13 вересня.

Росія готова до діалогу з Україною: які умови висуває РФ та чи можлива зустріч двох лідерівУ Кремлі заявили, що Путін готовий зустрітися з Зеленським. Чи може зустріч президентів відбутися найближчим часом та що на ній можуть обговорити, читайте у матеріалі «Слово і діло».

«Ні, (обговорення Криму - ред.) є неможливим при такій постановці питання. Природно, обговорення Криму не є можливим. Тому таке формулювання фактично ставить під питання гіпотетичну можливість проведення такої зустрічі», - сказав Пєсков.

За його словами, Путін не буде обговорювати із Зеленським війну на Донбасі, бо РФ нібито «не є стороною цього конфлікту».

На питання про готовність Путіна вести діалог із Зеленським щодо теми Донбасу Пєсков відповів: «Ні, абсолютно. Справа в тому, що ми не можемо обговорювати питання внутрішньоукраїнського конфлікту. Росія не є стороною цього конфлікту. Тут нічого не змінилося, ми це неодноразово повторювали на різних рівнях».

Спікер Кремля додав, що зустріч Зеленського і Путіна все ж можлива в тому випадку, якщо на ній будуть обговорюватися реалізацію мінських домовленостей, домовленостей паризького саміту і двосторонні відносини між Україною і РФ.

Нагадаємо, прессекретар Зеленського Сергій Никифоров заявив, що президент України для того і хоче зустрітися з президентом РФ, щоб підняти питання анексованого Криму і частини Донбасу.

Раніше Пєсков заявляв, що зустріч Зеленського і Путіна до кінця 2021 роки навряд чи відбудеться.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: