Нардеп Жупанин прокоментував результати повної перевірки НАЗК своєї декларації

Читать на русском
НАЗК під час перевірки встановило кілька неточностей в майновому стані нардепа Андрія Жупанина.
Слуга народу

Народний депутат України Андрій Жупанин категорично не погоджується із інтерпретацією результатів повної перевірки його декларації за 2020 рік, яку проводило Національне агентство із запобігання корупції, про що писало «Слово і діло» 16 вересня 2021 року.

Про це Андрій Жупанин заявив у коментарі «Слово і діло».

«Перевіркою були встановлені кілька технічних помилок, допущених мною під час заповнення щорічної декларації, а саме: помилка при зазначенні дати, коли цивільна дружина була зареєстрована за місцем проживання (так звана прописка); помилка при обрахуванні боргу за придбану нерухомість (вказав у декларації на 2 тис. грн більше боргу, ніж виявилося насправді); помилка при зазначенні права користування цивільною дружиною квартирою, яку я орендую і в якій ми проживаємо», ‒ пояснив він.

За словами нардепа, на виправлення зазначених помилок НАЗК дало йому три місяці та доступ до декларації.

«Перевіркою НАЗК не встановлено жодних об’єктів нерухомості, жодних доходів чи видатків, які б я приховав у своїй декларації. Як наслідок, не встановлено жодних порушень мною адміністративного чи кримінального законодавства», ‒ підсумував Андрій Жупанин.

Нагадаємо, «Слово і діло» писало про те, що народний депутат України від фракції «Слуга народу», за даними документа про перевірку НАЗК, приховав у декларації за 2020 рік дані про цивільну дружину та квартиру вартістю 2,9 мільйона гривень.

Так, у документі йдеться про те, що нардеп зазначив неправильний ідентифікаційний код його цивільної дружини Ярослави Власової. Також, за даними НАЗК, депутат не записав у декларації борг перед інвестиційною компанією «Арагон» ‒ 2 млн. 964 тис. грн. За ці кошти у компанії депутат придбав квартиру.

Також читайте, які зарплати у серпні отримувало керівництво НАЗК.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: