У декларації чиновника виявили порушення на 37 мільйонів – НАЗК

Читать на русском
У чиновника в Луганській області НАЗК виявило невідповідність активів у декларації на більше ніж 37 млн грн.
фото УНІАН

НАЗК під час перевірки декларації колишнього начальника Управління Північно-Східного офісу Держаудитслужби в Луганській області виявило ознаки незаконного збагачення. Невідповідність активів склала 37,5 млн грн.

Про це повідомила пресслужба НАЗК у четвер, 26 серпня.

Податкова амністія: хто зможе подати одноразову декларацію та як це зробитиПодати одноразову декларації можна з 1 вересня. Хто може подати декларацію та як це зробити, читайте у матеріалі «Слово і діло».

З'ясувалося, що чиновник кілька років поспіль вказував у декларації, що володіє понад 7 млн ​​гривень. При цьому про накопичення дружини ніде не згадував.

«Під час повної перевірки декларації НАЗК виявило, що дружина посадовця надала валютну позику третій особі у розмірі, що перевищує збереження сім'ї в майже 7 разів - 1,6 млн доларів США (близько 45 млн гривень на момент укладання договору)», - розповіли в агентстві.

Чиновник заявив, що не знав про ці кошти, тому і не вказував їх у декларації.

Однак під час перевірки було знайдено завірену нотаріусом заяву, яку і підписав сам чиновник-декларант. У ньому він дав згоду дружини на передачу в позику 1,6 млн дол.

У своїх поясненнях чиновник додав, що дружина кілька років поспіль отримувала гроші від свого батька і накопичила цю суму. Однак, згідно з даними Державного реєстру платників податків, офіційний дохід її батька з 1998 року по 2019 рік склав всього близько 4 тис. гривень.

Матеріали цієї справи вже передали до Офісу Генерального прокурора, відзначили у НАЗК.

Нагадаємо, наприкінці липня НАЗК виявило у деклараціях депутатів і чиновників порушень на чверть мільйона гривень.

Також повідомлялося, що НАЗК склало протокол на суддю-фігуранта справи НАБУ.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: