Нардеп Жупанин приховав у декларації дані про цивільну дружину та квартиру за 2,9 мільйона - НАЗК

Читать на русском

Народний депутат від фракції Слуга народу Андрій Жупанин в декларації за 2020 рік не вказав квартиру в Києві за 2,9 млн. грн.
Слуга народу

Народний депутат України фракції «Слуга народу» приховав у декларації за 2020 рік дані про цивільну дружину та квартиру вартістю 2,9 мільйона гривень.

Про це йдеться у висновку Національного агентства із запобігання корупції про результати повної перевірки декларації народного депутата України від партії «Слуга народу» Андрія Жупанина, передає «Слово і діло».

Так, у документі йдеться про те, що нардеп зазначив неправильний ідентифікаційний код його цивільної дружини Ярослави Власової. Також, за даними НАЗК, Андрій Жупанин не вніс у декларацію квартиру в Києві, яку винаймає разом з Власовою, та в якій вони мешкають.

Корупція у цифрах: як змінюється кількість покараних, оцінка українців і місце у рейтингахЯк змінюється кількість покараних за корупцію, як українці оцінюють рівень корупції в країні і яке місце Україна посідає у рейтингах – на інфографіках.

Також депутат не записав у декларації борг перед інвестиційною компанією «Арагон» ‒ 2 млн. 964 тис. грн. За ці кошти у компанії депутат придбав квартиру.

У коментарі для «Слово і діло» Дмитро Жупанин вказав, що НАЗК не має до нього претензій, оскільки не склало адміністративний протокол про порушення.

Як відомо, Андрій Жупанин у минулому працював юристом у міжнародній компанії. Згідно з даними декларації народного депутата за 2020 рік, він та Ярослава Власова мають ще одну квартиру в Києві площею 83,7 кв. м. у спільній власності.

Народний депутат від фракції Слуга народу Андрій Жупанин в декларації за 2020 рік не вказав квартиру в Києві за 2,9 млн. грн.
Фрагмент результатів повної перевірки НАЗК декларації народного депутата Дмитра ЖупанинаНаціональне агентство із запобігання корупціїЗображення максимального розміру (відкриється в новому вікні)

Також у Жупанина є квартира у місті Виноградів на Закарпатті площею 88,7 кв. м.

Нагадаємо, раніше «Слово і діло» писало про те, як НАЗК виявило порушення в декларації нардепа та судді Конституційного суду України.

Також читайте, які зарплати у серпні отримувало керівництво НАЗК.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: