НАЗК склало протокол на суддю-фігуранта справи НАБУ

Читать на русском
У Національному агентства склали адміністративний протокол на дніпровського суддю, який фігурує у хабарницькій справі.

Національне агентство з питань запобігання корупції склало протокол про конфлікт інтересів стосовно судді Юр'ївського районного суду Дніпропетровської області.

Про це повідомляє прес-служба НАЗК.

«Голова НАЗК Олександр Новіков склав протокол через порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів стосовно судді Юр'ївського районного суду Дніпропетровської області. Суддя намагався пересвідчитись, що немає жодних перешкод для отримання хабара, використовуючи свої службові повноваження та пов’язані з ними можливості», – інформує відомство.

Як наголошують у НАЗК, детективи НАБУ розслідували справу за фактом хабарництва вказаним суддею, який нібито за гроші запропонував фігуранту адміністративного провадження закрити справу. Однак, пізніше вказаний суддя вирішив перевірити будь-яку інформацію стосовно себе у реєстрі судових рішень.

«Маючи спеціальний доступ до не публічної частини реєстру, він знайшов ухвали Вищого антикорупційного суду (ВАКС) щодо надання дозволу НАБУ на проведення обшуку його квартири та службового кабінету. Розгляд клопотань генерального прокурора про обшук здійснювався під час закритого судового засідання, тому цю інформацію можна було отримати лише скориставшись своїми службовими повноваженнями та пов'язаними з ними можливостями», – пояснили в Нацагентстві.

Тож, як вважають у НАЗК, суддя зрозумів, що НАБУ розпочало розслідування. Отже, він міг спланувати свої подальші рішення стосовно хабара та приховати чи знищити докази, потрібні для встановлення обставин кримінального правопорушення.

За даними «Слово і діло», йдеться про суддю Юр'ївського райсуду Дніпропетровської області Михайла Білинського. В матеріалах справи як раз згадується, що в історії одного із браузерів на мобільному телефоні міститься інформація про факти входження до ЄДРСР та перегляду ухвал у цій справі.

Нагадаємо, суд не побачив конфлікту інтересів у діях колишнього народного депутата Євгена Дейдея. Також суд не знайшов конфлікту інтересів у зверненні нардепа Андрія Холодова до НАБУ.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: