Нові умови карантину дозволять повернутися до «доковідного» життя – Ляшко

Читать на русском
Раніше навіть при жовтому рівні небезпеки вже встановлювалося чимало обмежень для масових заходів, бізнесу і так далі
Віктор ЛяшкоВідкрите джерело

Нові карантинні норми, які затвердив уряд 13 вересня, дозволять Україні повернутися до «докоронавірусного» життя.

Про це заявив глава МОЗ Віктор Ляшко в ефірі програми «Свобода слова».

«Сьогодні уряд схвалив зміни до постанови, якою встановлено адаптивний карантин на території України. І цими змінами ми починаємо повернення до нормального життя, до життя доковідного. Ми дозволяємо в жовтому, помаранчевому і червоному рівнях епідемічної небезпеки, які встановлюються відповідно до певних індикаторів захворюваності, заповненості ліжок, навантаженості на заклади охорони здоров'я... дозволити функціонувати певним сферам економіки під час цих карантинних обмежень» - сказав він.

Україна скоро перейде в «жовту» зону: кого торкнеться карантин і що буде забороненоУкраїна перейде в жовту зону карантину. Що буде заборонено, як будуть працювати школи і коли оголосять повний локдаун – в матеріалі.

Ляшко нагадав, що раніше навіть при жовтому рівні небезпеки вже встановлювалося чимало обмежень для масових заходів, бізнесу і так далі. Тепер всього цього можна уникнути.

«Сьогодні ті зміни, які ми запропонували в постанові, дозволяють працювати цим закладам або з такими обмеженнями, які були для жовтого рівня епідемічної небезпеки, або, в разі, якщо вакциновано 80% колективу і приходять вакциновані люди або в кінотеатр, або в спортзал, тоді можна ці обмеження не застосовувати» - зазначив він.

Нагадаємо, в Україні офіційно змінено правила карантину. Так, вакцинованим будуть надані певні привілеї в разі посилення карантинних обмежень, а сертифікати про вакцинацію офіційно розділили на два типи. А бізнесу, навчальним і культурним установам дозволять працювати навіть в червоній зоні карантину при дотриманні певних умов.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: