Голова МОЗ уточнив, коли впровадять «жовту» зону карантину

Читать на русском
Питання про перехід України до жовтої зони карантину Кабмін може розглянути на позачерговому засіданні. Після рішення уряду пройде ще 7 днів, поки постанова набуде чинності.
Віктор Ляшкофото Главком

Україна зможе перейти до «жовтої» зону епіднебезпеки після того, як уряд внесе зміни до постанови про адаптивний каранти. Однак після схвалення Кабміном пройде ще сім днів.

Про це у п'ятницю, 10 вересня, повідомив голова МОЗ Віктор Ляшко в ефірі каналу «Україна 24».

Україна скоро перейде в «жовту» зону: кого торкнеться карантин і що буде забороненоУкраїна перейде в жовту зону карантину. Що буде заборонено, як будуть працювати школи і коли оголосять повний локдаун – в матеріалі.

«Прийнято рішення, що жовтий рівень епідемічної небезпеки ми введемо після того, як запропоновані Міністерством охорони здоров'я зміни будуть схвалені на уряді. Зараз, за ​​цей тиждень, ми пройшли узгодження з усіма центральними органами виконавчої влади та відпрацьовуємо юридичні правки з Мін'юстом. Як тільки буде їх висновок, ми будемо просити прем'єр-міністра скликати позачерговий Кабінет міністрів, де розглянемо питання про внесення змін до постанови про адаптивний карантин. Після цього воно набуде чинності через 7 днів, як його схвалить уряд», - розповів він.

За словами Ляшка, після цього будуть всі підстави національної комісії з ТЕБ та НС зібратися і оголосити на території України «жовтий» рівень епіднебезпеки. А «червоний» рівень буде встановлюватися для конкретних областей.

Нагадаємо, на цьому тижні прем'єр-міністр Денис Шмигаль анонсував перехід України до «жовтої» зони карантину.

У МОЗ заявили, що працюють над змінами до карантинних норм, щоб вакциновані українці отримали певні «бонуси», наприклад - відвідування ресторанів або спортзалів {embe]}

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: