НАЗК склало протоколи на суддів КСУ за конфлікт інтересів

Читать на русском
Нацагентство склало протоколи на конституційних суддів за голосування в умовах конфлікту інтересів.
Конституційний суд України

Національне агентство з питань запобігання корупції склало протоколи про конфлікт інтересів стосовно суддів Конституційного суду України.

Про це журналісту «Слово і діло» повідомили співрозмовники у Нацагентстві.

«Ми склали протоколи на трьох суддів Конституційного суду України за голосуванням в умовах реального конфлікту інтересів», – повідомило одне із джерел.

За словами співрозмовників, протоколи про конфлікт інтересів склали стосовно суддів КСУ Ігоря Сліденка (був доповідачем з поданням про скасування недостовірного декларування та повноважень НАЗК), Ірини Завгородньої та Володимира Мойсика. У Нацагентстві вважають, що вони ухвалили рішення про скасування відповідальності за недостовірне декларування в умовах реального конфлікту інтересів.

Зокрема, як раніше було відомо, НАЗК складало адміністративні протоколи стосовно суддів КСУ Мойсика та Сліденка за неподання до реєстру повідомлень про суттєві зміни майнового стану. Крім того, Нацагентством було виявлені недостовірності у декларації Завгородньої на суму 615 тис. грн за 2018 рік та у декларації за 2019 рік – на суму 754 тис. грн. Також щодо неї склали адміністративний протокол щодо недекларування автівки чоловіка.

У коментарі «Слово і діло» голова Нацагентства Олександр Новіков підтвердив складання цих протоколів стосовно суддів КСУ.

Раніше НАЗК вже викликало цих суддів для дачі пояснень, після яких могли скласти протокол про конфлікт інтересів. Однак судді скасували такі повноваження НАЗК.

Нагадаємо, 27 жовтня Конституційний суд України визнав неконституційною кримінальну відповідальність за недостовірне декларування, а також повноваження НАЗК. На це рішення відреагували в Офісі президента, а глава держави Володимир Зеленський скликав термінове закрите засідання Ради національної безпеки і оборони.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: