ФБР опублікувало перший розсекречений документ про теракти 11 вересня

Читать на русском
Водночас, випущений до 20-річчя терористичних атак документ, досі містить значні виправлення.
фото з відкритих джерел

За указом президента США Джо Байдена Федеральне бюро розслідувань (ФБР) опублікувало перший з розсекречених документів щодо терористичних атак 11 вересня 2001 року.

Як повідомляє CNN, відповідний документ розміщений на сайті відомства.

Зазначається, що матеріал датований 4 квітня 2016 року, у ньому на 16 сторінках міститься переказ розмови агента ФБР зі співробітником консульства Саудівської Аравії у Лос-Анджелесі щодо його контактів з особами, які надавали логістичну підтримку викрадачам пасажирських лайнерів. При цьому, розмова відбулася в листопаді 2015 року.

Водночас, випущений до 20-річчя терористичних атак документ, досі містить значні виправлення.

Вибухи та захоплення заручників: якими були найгучніші теракти ХХІ століттяЯкі найгучніші теракти сталися у ХХІ столітті та до чого вони призвели, дивіться на інфографіці.

У ньому детально описані численні зв'язки і свідчення, які викликали підозри ФБР щодо Омара аль-Баюмі, який нібито був саудівським студентом в Лос-Анджелесі, але якого ФБР підозрювало як агента саудівської розвідки. У документі ФБР зазначається, що він був глибоко залучений до забезпечення «допомоги в поїздках, житла і фінансування», щоб допомогти двом викрадачам.

Зазначимо, що 4 вересня президент США Джо Байден підписав розпорядження про розсекречення документів, пов'язаних з розслідуванням ФБР подій 11 вересня 2001 року.

Нагадаємо, що Байден звернувся до народу США в річницю терактів 9/11.

Раніше ми повідомляли, що США офіційно завершили виведення свого військового контингенту, а також евакуацію цивільних і афганських біженців з території Афганістану. Останній евакуаційний літак Військово-Повітряних сил США покинув Міжнародний аеропорт Кабула імені Хаміда Карзая вдень 30 серпня.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: