У США приспустять прапори в річницю теракту 11 вересня

Читать на русском
Президент Сполучених Штатів Джо Байден розпорядився, щоб американські відомства приспустили державні прапори в пам'ять про жертви терактів 11 вересня 2001 року.
Getty images

Президент Сполучених Штатів Джо Байден розпорядився, щоб американські відомства приспустили державні прапори в пам'ять про жертви терактів 11 вересня 2001 року.

Він також закликав громадян вшанувати загиблих хвилиною мовчання, яка розпочнеться 11 вересня о 8:46 за місцевим часом, інформує пресслужба Білого дому.

Наймасштабніші авіакатастрофи світу за останні 40 роківЯкі країни помилково збивали ракетами пасажирські літаки, що сталося із польським бортом N1 та де найчастіше стаються авіакатастрофи через людський фактор або технічні несправності.

Раніше Байден оголосив дні молитви і пам'яті з 10 по 12 вересня.

Як відомо, 11 вересня 2001 року 19 терористів, пов'язаних з «Аль-Каїдою», озброївшись пластиковими ножами, захопили чотири пасажирські авіалайнери, що летіли в США.

По одному літаку вдарило у вежі-близнюки Всесвітнього Торгового центру в Нью-Йорку, які пізніше впали. Ще один літак впав на Пентагон, а четвертий - на полі біля міста Шанксвілл, припускаючи, що його метою був Білий дім.

Загальна кількість жертв склала понад 2,9 тис.осіб, теракт, який в США отримав назву «9/11», призвів до вторгнення США в Афганістан і майже 20 років бойових дій в країні.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: