У США згадують загиблих у терактах 11 вересня 2001 року

Читать на русском
Пам'ять загиблих у терактах 11 вересня вшановують у Сполучених Штатах та цілому світі. Сьогодні виповнюється 16 років із дня трагедії.

У Нью-Йорку сьогодні згадуватимуть загиблих у результаті терактів 9 вересня 2001 року.

Про це пише місцеве видання CBS New York, передає «Слово і Діло».

16-річницю трагічних подій, які забрали життя 2997 людей, відзначатимуть у Національному меморіальному музеї. Меморіал збудували на місці зруйнованого Всесвітнього торгового центру. На меморіалі на місці падіння веж-близнюків написані імена всіх жертв нападів.

ЗМІ оприлюднили схему фінансування терактів у ЄвропіТерористичне угрупування «Ісламська держава» використовувало мережу компаній, зареєстрованих у столиці Уельсу.

Церемонія передбачає зачитування імен загиблих, а також хвилини мовчання в той час, коли літаки врізалися у вежі, коли будівлі впали й коли третій літак направили на Пентагон.

За 16 років після терактів установлены особи 1671 людини із загальної кількості загиблих. Таким чином, досі неідентифікованими залишаються 40% загиблих.

За кількістю жертв теракт став наймасштабнішим в історії. Інфраструктура США зазнала збитків на суму не менш ніж 10 мільярдів доларів США.

Уранці 11 вересня чотири групи терористів-смертників, близько 19 осіб, захопили чотири пасажирських авіалайнери. Два літаки терористи направили на північну та південну вежі комплексу Всесвітнього торгового центру в Нью-Йорку. Всередині будівель почалася пожежа. Вогонь розплавив несучі сталеві конструкції, що призвело до руйнування споруд. Протягом години і 42 хвилин обидві 110-поверхові вежі-близнюки обвалилися. Сміття з зруйнованих будівель й пожежа викликали часткове або повне обвалення понад десятка прилеглих споруд.

Третій літак викрадачі направили в будівлю Пентагону, розташовану неподалік від Вашингтона, що призвело до часткового обвалення західної частини штаб-квартири Міністерства оборони США.

У Фінляндії затримали ще двох підозрюваних у справі про терактПоліція Фінляндії затримала ще двох підозрюваних в причетності до скоєння теракту в фінському місті Турку.

Пасажири та команда четвертого авіалайнера, довідавшись про долю інших літаків, атакували викрадачів і спричинили катастрофу в безлюдному полі поблизу містечка Шанксвілл у штаті Пенсильванія.

У 2004 році відповідальність за атаки взяв на себе тодішній ватажок «Аль-Каїди» Усама бен Ладен.

Серед жертв теракту були також 12 людей українського походження.

Нагадаємо, поліція назвала виконавця теракту в Барселоні.

Пізніше повідомлялося, що Іспанії погрожують новими терактами.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: