Байден віддав наказ розсекретити документи щодо теракту 9/11 в 2001 році

Читать на русском
Мін'юст США та інші відповідальні відомства повинні вести нагляд за розсекречуванням документів
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

Президент Сполучених Штатів Джо Байден віддав наказ розсекретити документи, які пов'язані з розслідуванням терористичних актів, що відбулися 11 вересня 2001 року, які призвели до вторгнення США в Афганістан.

Про це 3 вересня повідомляє The Washington Post з посиланням на заяву Байдена.

«Коли я балотувався в президенти, я взяв на себе зобов'язання забезпечити прозорість щодо розсекречення документів про терористичні атаки на Америку 11 вересня 2001 року. Тепер я стримую слово» - заявив він.

США виплатять афганським біженцям по дві тисячі доларів допомогиЗараз на території США знаходиться до 50 тисяч афганців, яким дозволили перебувати в країні без належних віз

Мін'юст США та інші відповідальні відомства повинні вести нагляд за розсекречуванням документів. Тим же указом генерального прокурора США зобов'язали оприлюднити розсекречені документи протягом шести місяців.

11 вересня 2001 року 19 терористів, пов'язаних з «Аль-Каїдою», озброївшись пластиковими ножами, захопили чотири пасажирські авіалайнери, що летіли в США. По одному літаку вдарило у вежі-близнюки Всесвітнього Торгового центру в Нью-Йорку, які пізніше впали. Ще один літак впав на Пентагон, а четвертий - на полі біля міста Шанксвілл, припускається, що його ціллю був Білий дім. Загальна кількість жертв склала понад 2,9 тис.осіб, теракт, який в США отримав назву «9/11», призвів до вторгнення США в Афганістан і майже 20 років бойових дій в країні.

США офіційно завершили виведення свого військового контингенту, а також евакуацію цивільних і афганських біженців з території Афганістану. Останній евакуаційний літак Військово-Повітряних сил США покинув Міжнародний аеропорт Кабула імені Хаміда Карзая вдень 30 серпня.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: