Кулеба прокоментував ймовірне поглинання Білорусі Росією

Читать на русском
Раніше міністр закордонних справ України заявив, що зближення Росії та Білорусі є великою загрозою національній безпеці України.
Путін і ЛукашенкоФото: РІАН

Україна отримає уздовж своїх північних кордонів ще «тисячу кілометрів джерела небезпеки», якщо Російська Федерація у тій чи іншій формі поглине Білорусь.

Про це міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив в ефірі програми «Свобода слова», коментуючи наміри Путіна та Лукашенка щодо розбудови «союзної держави».

«Щоби продемонструвати серйозність своїх намірів щодо інтеграції в рамках союзної держави навмисно вводиться наратив не лише про плани економічної інтеграції з 28 програм, але і спільний оборонний простір. Ми маємо уважно стежити за навчаннями «Запад-2021», тому що ті сценарії, які там відпрацьовуються, несуть дуже серйозні ризики. І ми розуміємо: якщо Росія поглине Білорусь у тій чи іншій формі, то ми отримаємо ще 1000 км джерела небезпеки для суверенітету і територіальної цілісності», - сказав Дмитро Кулеба.

Західний вітер: Росія та Білорусь почали масштабні військові навчанняДля України вони небезпечні тим, що можуть остаточно сформувати коаліцію між Росією та Білоруссю.

Також міністр додав, що Лукашенко, хоч і навчився вести гру з РФ, «лише робить вигляд, що керує ситуацією», і насправді глибину інтеграції визначає російський президент.

Зазначимо, що напередодні, 9 вересня, Путін і Лукашенко зустрілись у Москві. Під час цього візиту Мінськ погодив усі дорожні карти інтеграції Росії та Білорусі.

Нагадаємо, що раніше міністр закордонних справ України заявив, що зближення Росії та Білорусі є великою загрозою національній безпеці України, оскільки Росія буде використовувати Мінськ, як плацдарм для подальшої агресії.

Також нагадаємо, що опозиціонерку Колесникову засудили до 11 років колонії у Білорусі.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: