Опозиціонерку Колесникову засудили до 11 років колонії у Білорусі

Читать на русском
У Білорусі винесли вирок опозиціонерам Максиму Знаку і Марії Колесниковій. Вони отримали 10 і 11 років колонії відповідно.
Фото з відкритих джерел.

У Білорусі винесли вирок опозиціонерам Максиму Знаку і Марії Колесниковій. Вони отримали 10 і 11 років колонії відповідно.

Вони були визнані винними у «таємній змові з метою захоплення державної влади неконституційним шляхом», пише НВ.

Вибори в Білорусі: хто визнав Лукашенка президентом, а хто – ніВибори в Білорусі визнали Росія, Китай, Сирія, В'єтнам, Венесуела, Нікарагуа, Туреччина, Сирія, Киргизстан і Таджикистан.

Як відомо Марія Колеснікова — членкиня президії Координаційної ради з мирної передачі влади в Білорусі, створеної білоруською опозицією після силового придушення протестів у країні. Невідомі викрали її 7 вересня в центрі Мінська і намагалися насильно вивезти з країни, але вона порвала свій закордонний паспорт. Пізніше стало відомо, що Колеснікова перебуває в СІЗО і проходить як підозрювана у кримінальній справі про спробу захоплення влади.

Колеснікова визнана політв'язнем і в’язнем совісті. Європарламент присудив їй премію імені Сахарова за значний внесок у боротьбу за права людини.

Максима Знак - адвоката і члена президії Координаційної ради. Його затримали 9 вересня. Правозахисники визнали його політв'язнем.

«Слово і діло» пропонує подивитися, які країни визнали Лукашенка законно обраним президентом, а які – ні

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: