У Держдепі США закликали Лукашенка зупинити потік нелегалів до Литви

Читать на русском
Заступниця держсекретаря США Венді Шерман закликала Олександра Лукашенка негайно припинити організацію потоку іноземців з Білорусі в Литву.
www.nbcnews.com

Заступниця держсекретаря США Венді Шерман закликала Олександра Лукашенка негайно припинити організацію потоку іноземців з Білорусі в Литву.

Про це повідомляє Держдеп США.

Вона провела телефонну розмову з главою МЗС Литви Габріеліусом Ландсбергісом, де висловила підтримку країні через ситуацію з потоком нелегальних мігрантів.

Дипломати обговорили політичну ситуацію в Білорусі, в контексті чого США підтвердили підтримку білоруського демократичного руху.

«Закликаючи режим Лукашенка негайно припинити кампанію з організації незаконних потоків мігрантів через його кордони», – йдеться в заяві Держдепу.

Нагадаємо, ситуація з білоруськими мігрантами на кордоні стабілізується. Про це заявила міністр внутрішніх справ Литви Агне Білотайте.

Додамо, що у Литві хочуть запропонувати мігрантам по 300 євро, якщо вони погодяться назавжди покинути країну. Гроші мігранти можуть отримати від прикордонників.

Країни Балтії вимагають розширити санкції проти Білорусі через мігрантів. Прем'єр-міністри країн Балтії рішуче засуджують всі спроби Білорусі використовувати нелегальну міграцію для надання політичного тиску на ЄС і його держави-члени. Прем'єр-міністр Литви Інгріда Шимоніте вважає, що зовнішній кордон ЄС з сусідом, що знаходиться під контролем диктатора, не може обійтися без фізичного бар'єру, і Литва не бачить альтернативи його будівництву.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: