Вакциновані українці отримають «бонуси» у разі нового локдауну – Ляшко

Читать на русском
Вакциновані українці зможуть отримати привілеї, якщо знову запровадять локдаун. Їм дозволять відвідувати ресторани, кінотеатри і музеї.
facebook.com/viktor.liashko

У разі нового можливого локдауну в Україні вакцинованим громадянам можуть надати певні привілеї. Зокрема, їм дозволять відвідувати ресторани.

Про це заявив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко в інтерв'ю «Українському радіо».

Карта вакцинації: ситуація в областях України на 11 серпняЗ початку кампанії з вакцинації проведено 6 846 399 щеплень. На карті відсоток вакцинованих в країні та областях обраховується за першою дозою.

За його словами, можливими привілеями для щеплених від коронавірусу стане можливість відвідувати школи, ресторани, кафе та інші масові заходи навіть у випадку нових жорстких обмежень.

«Також, можливо, до шкіл додамо кінотеатри, музеї, інші масові заходи. Для нас, медиків, важливо не допустити колапсу системи охорони здоров'я. Також економіка країни не повинна впасти, тому що від цього залежить фінансування зарплат медичних працівників, закупівлі препаратів», - зазначив Ляшко.

Він нагадав, що школи працюватимуть за будь-якої епідситуації за умови вакцинації не менше ніж 80% співробітників навчального закладу.

Нагадаємо, раніше у МОЗ оцінили ймовірність запровадження нового локдауну з початку вересня.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: